מהי משמעות המונח לייזר?
המילה לייזר מורכבת מראשי תיבות :Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation – הגברת אור על-ידי פליטה מאולצת של קרינה. כאשר משתמשים במונח אור אין הכוונה דווקא לאור ש”נקלט” על-ידי עין אנושית, שכן קרינה אלקטרו מגנטית עשויה שלא להיקלט על ידי עין האדם, כפי שקורה במכונות שבבעלותנו. תהליך השימוש בלייזר נעשה על ידי מיקוד קרן לייזר בעלת הספק גבוה אל פני החומר המיועד לחיתוך באמצעות תוכנת מחשב.
לקרן יש מופע צר מאד וישר מאוד המאפשר לכוון את הקרן בקלות יחסית על-ידי מראות וכאשר הקרן מתנגשת במשטח שדרכו היא לא עוברת כל האנרגיה מתרכזת בנקודה קטנה מאד – זוהי הנקודה בה מתחילים חיתוך או חריטה בלייזר.
איך מתבצע הליך חיתוך בלייזר?
ראשית, אנו “מטעינים” את המכונות שלנו בקבצים וקטורים. בקובץ, לכל צבע ישנה משמעות – חיתוך, חריטה וצריבה (סימון), והמכונות החכמות שלנו יודעות בדיוק מה לעשות בכל חלק בקובץ. במכונה עצמה, התהליך מתבצע על ידי כיוון קרן בעלת הספק גבוה (שאת עוצמתה הגדרנו באמצעות המחשב) אל החומר המיועד לעיבוד.
החומר, הנמצא בדרכה של הקרן, סופג את האנרגיה שלה ומגיב בצורת צריבה, המסה או אידוי, כאשר קצוות החומר נשארות חלקות. טכנולוגיית הלייזר פועלת לפי מרחק מיקוד – המרחק בין החומר לבין העדשה המותקנת במכונת הלייזר.
למה כדאי לי להשתמש בלייזר ולא לחתוך בעצמי עם סכין?
החיתוך בלייזר הוא אפקטיבי ויעיל במיוחד כאשר חותכים משטחים ולוחות שטוחים, שכן קיים מרחק קבוע מהעדשה.
היתרון המשמעותי בשימוש בטכנולוגיית חיתוך בלייזר הוא שהחיתוך מתבצע ללא מגע יד אדם, כלומר פרט לאנרגיה המוקרנת על החומר אין חיכוך מכני ולכן יש שחיקה פחותה של כלי חיתוך. היעדר החיכוך מאפשר תנועות “חופשיות” יותר ומגדיל את הגמישות הגאומטרית של החיתוך. בנוסף, נציין כי קרן לייזר היא בדרך כלל קרן צרה יותר מכלים מכניים.
לחיתוך בלייזר יש מגוון רחב של יתרונות:
- חיתוך מדויק ואיכותי – השימוש במחשב ותכנון החיתוך על ידי קווים (ווקטורים) מאפשרים חיתוך בלייזר בדיוק רב תוך הקפדה מקסימלית על הישנות התהליך במנות ייצור גדולות כקטנות.
- חיתוך במהירות ובאפקטיביות – הקובץ דיגיטלי מיושם ישירות לעבודת המכונה ובכך יוצר מצב של חיתוך תוך זמן קצר באיכות גבוהה.
- הפסדי חומר מזערי -עובי הקרן הוא מינימלי ובהתאם לכך איבוד החומר.
- אין צורך בעיבוד נוסף של דפנות החיתוך – דפנות החיתוך נותרות חלקות דבר היוצא מצב שאין שבבים נותרים בסיום העבודה.
- אין פגיעה באזורים שאינם נחתכים– חום הקרן מרוכז באזור החיתוך ואינו פוגם באזורים אחרים על גבי המשטח.
מיהי אוכלוסיית היעד שמשתמשת בשירותי חיתוך בלייזר?
באמצעות מכונות הלייזר שברשותנו ניתן לייצר מגוון רחב של מוצרים, הן בתחום התעשייתי והן בתחום העיצובי, בהתאם לצרכים שונים של מעצבים, אדריכלים, אמנים, אנשי פיתוח, חברות הפקה ופרסום ועוד.
איזה חומרים ניתן לחתוך בלייזר?
טוב ששאלתם! ראשית, נעסוק בעובי החומר – העובי האפשרי לחיתוך תלוי בטווח המיקוד של קרן הלייזר – ככל שהקרן ממוקדת יותר כך טווח המיקוד קצר יותר. כמו כן, הוא תלוי בעוצמתה של הקרן.
ישנם סוגים שונים של לייזר באורכי גל שונים והם מתאימים לסוגי חומרים שונים – בחומרים אורגניים, כמו עצים שונים ופרספקס (חומר אקרילי) שאינם מפזרים אנרגיה, אפשר להשתמש באורכי גל גדולים יותר כדי לחתוך אותם ביעילות.
בסרטון הבא תוכלו להבחין כיצד הפרספקס נצרב, אולם לא ניתן להבחין בקרן עצמה.
החומרים שאנחנו חותכים:
מגוון סוגי עצים – אנו מבצעים חיתוך וחריטה בעץ ולבידים מסוגים שונים, והשימוש בו בתעשייה נרחב ומגוון. אצלנו ניתן לחתוך מגוון סוגים של עצים במכונות הלייזר:
- עץ צפצפה
- עץ ליבנה (בירץ’)
- עץ גושני
על עצים בעוביים גדולים יותר ניתן לבצע חריטה באמצעות מכונת הלייזר.
כמו-כן, ניתן לחתוך עצים עבים יותר באמצעות מכונות הCNC שלנו – לחץ כאן להמשך הקריאה בנושא חיתוך בCNC. (קישור לעמוד CNC)
פלסטיק – מכונות הלייזר שלנו יכולות לחתוך מגוון רחב של סוגי פלסטיק:
- פרספקס – חומר פולימר אקרילי המגיע במבחר רחב ומרשים של גוונים ועוביים. הפרספקס הוא חומר גלם איכותי, בעל מראה יוקרתי וניתן לייצר ממנו סוגים שונים של מוצרים לתעשייה ולבית. בעזרת הציוד המתקדם שברשותנו ניתן להגיע לרמות דיוק וגימור גבוהות בחיתוך פרספקס. כמו-כן, ניתן לבצע חריטה וצריבה על גבי הפרספקס של כל דוגמה, מורכבת ככל שתהיה, ללא התערבות ומגע ידי אדם. לפרספקס מראה המזכיר זכוכית, אך יש לו יתרונות משמעותיים על פני חיתוך זכוכית, כגון: עמידות גבוהה יותר, רמת שקיפות גבוהה יותר ומשקל החומר נמוך יותר לעומת הזכוכית. לפיכך, אם נסקור את כלל היתרונות הללו, נבחין כי חיתוך פרספקס עדיף על פני הייצור בזכוכית, והוא אולטימטיבי למגוון רחב של שימושים.
- פוליפרופילן (מפל) – המפל עשוי מפוליפרופילן- זהו חומר אלסטי המיועד לחיתוך באמצעות מכונות הלייזר. הוא משמש בעיקר לייצור שבלונות, אך יש לו שימושים נוספים בתעשייה ובעיצוב.
- פוליגל פלסטיק
- מיילר
(חלק מהמידע נלקח מאתר ויקיפדיה)